• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

NGS nascholingen

Als NGS sport of wellness masseur kan je bij ons de volgende nascholingen volgen

Op dit moment zijn deze cursussen in aanvraag bij het NGS, zodra we goedkeuring hebben publiceren wij de NGS accreditatie punten


De nascholingen worden altijd op maandag van 10:00 tot 17:00 uur gegeven in Leiderdorp.

Tijdens de cursussen is er naast de docent altijd een assistent(e) aanwezig. De docent doet de technieken voor op de assistent. En de assistent draait mee in de groep bij een oneven aantal cursisten. Jij als cursist voert de technieken uit op een medecursist en vise-versa. Dus je oefent de technieken en je ondergaat de technieken, zodat je ook weet hoe het aanvoelt.

Koffie, thee en koekjes worden door ons verzorgt. Ook de materialen waar je mee werkt worden door ons verzorgt. Wel moet je zelf lunch meebrengen.

TokSen

TokSen is, van origine, een Chinese behandel methode, maar wordt tegenwoordig veel in het noorden van Thailand toegepast. Het gaat hier om het behandelen van een klant met behulp van een houten hamer en beitel. Deze massage vorm kent 2 toepassingsgebieden. Het kan een energetische massage worden, waarbij de meridianen (SEN lijnen) weer helemaal in-lijn worden gebracht. Maar het kan ook een sterk therapeutische toepassing zijn, waarbij de spieren maximaal, zonder pijn en heel effectief worden los gemaakt.

Meer informatie

Dynamische Pulsing Massage

Holistic pulsing is een holistische benadering, wat betekent dat lichaam en geest als één geheel worden gezien. ‘Pulsing’ betekent letterlijk ‘pulseren’. Dat is dan ook precies wat er tijdens holistic pulsing wordt gedaan. De masseur zorgt ervoor dat er voortdurend een pulserende golf door het lichaam loopt door het lichaam te schudden, te wiegen en lichtjes te strekken. Hierdoor worden blokkades opgelost die zijn ontstaan doordat spanningen zich hebben opgehoopt in het lichaam, bijvoorbeeld in spieren of organen.

Meer informatie

HotStone

Er bestaat niet zoiets als een standaard “Hot-stone massage”. Er zijn vele manieren om de stenen te gebruiken. De stenen versterken de kwaliteit van de masseur, ze kunnen het niet alleen.

Er bestaan vele vormen en namen van massage met stenen, denk aan “healing stones”, “sacretstone therapie”, “chakra stenen”. In deze cursus hebben we over hot-stone massage. Dus uitsluitend massage met hete stenen.

Meer informatie

Bamboe

Bamboe wordt in China al meer dan 3000 jaar gebruikt bij massages. Het past ook perfect in de oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvatting gebaseerd op de leer van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, water en metaal.

Bamboe is een natuurproduct en bevat kiezelzuur. Kiezelzuur maakt kwarts tot kristal en heeft daardoor dezelfde energetische eigenschappen als kristal. Namelijk het helpen in overbrengen van energie en het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Meer informatie

Yoga

Yoga massage dekt niet de hele lading van deze cursus, maar komt wel het dichtste bij wat we uiteindelijk willen bereiken met de massage. Origineel was deze massage een Thaise massage. Maar een echte Thaise massage wordt over het algemeen gegeven op een matrasje op de vloer. Dat vinden wij hier in het westen wat lastig. En de meeste masseurs hebben gewoon een massage tafel staan. Waarom dan geen Thaise massage op de massagetafel met de nodige aanpassingen.

In deze cursus gaan we je niet een volledige Thaise massage leren. We hebben een selectie gemaakt uit do-in, Shiatsu en Thaise massage technieken. Daar is een compleet geheel van gemaakt.

Meer informatie

Klankschaal

De klankschaal massage dient meerdere doelen. Door de trillingen van de schalen op het lichaam worden alle systemen in het lichaam geraakt. Maar ook energetisch kan een klankschaal massage veel betekenen voor een klant. Je leert in deze cursus alle ins-en-outs van de klankschaal. Je leert een meridiaan klankschaal massage te geven. Maar ook een meer meditatieve massage, leer hoe je een klant even kan laten stoppen met denken en alleen maar voelen om zo volledig tot rust te komen. Je klant komt herboren van je tafel.

Meer informatie

Bindweefsel

Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Meer informatie

Kinesio taping

Functies van taping.

Activering van de vochtcirculatie

Beïnvloeding van het pijnsysteem

Optimalisering van de spierfunctie

‘Ondersteuning’ van de gewrichtsfunctie

Segmentale beïnvloeding

Meer informatie

Stoel

In deze cursus beschrijven we 32 technieken. Een normale stoel massage duurt tussen de 15 en 25 minuten, dus je zal een selectie moeten maken uit de technieken omdat alle technieken uitvoeren een beetje veel is en het dan onrustig gaat aanvoelen.

De houding van de masseur tijdens de massage is van groot belang, anders hou je het niet heel erg lang vol. Zeker als je, bedrijfsmatig, veel massages achter elkaar moet geven is het van belang om er voor te zorgen dat je niet te snel vermoeid raakt.

Meer informatie

Voeten

Sommige mensen vinden het verschrikkelijk als hun voeten gemasseerd worden. Maar er zijn er heel veel meer die het fantastisch vinden om een voet massage te krijgen. 

In deze cursus gaan we niet in op de voetreflexologie, maar we gaan je gewoon op weg helpen met voldoende technieken om ruim een uur voet massage te geven.

Meer informatie

FaceLift

De technieken die we je in deze cursus gaan leren zijn niet alleen als ontspanning bedoelt, maar je kan er ook een kuur van maken waardoor je klanten als het ware een facelift ondergaan en er daardoor 10 jaar jonger uit zien 😊.

Om dat te bereiken moet je deze massage 10 tot 13 keer geven in 3 maanden tijd. Dus in principe wekelijks. Daarna is het een kwestie van bijhouden met 1 keer per 5 of 6 weken.

Meer informatie

Meridiaan

Volgens de Chinese geneeswijze heeft elk lichaam twaalf energieën die in vastgestelde banen, genaamd meridianen stromen. De meridianen stromen over en in het hele lichaam en verbinden lichaamsdelen, organen, zintuigen en de psyche met elkaar. De functie van een meridiaan komt slechts gedeeltelijk overeen met de functie van het gerelateerde orgaan in de westerse geneeswijze.

Meer informatie