• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Bij De Massagerij kennen we 2 manieren om te leren masseren.

De eerste is via 1 of meerdere cursussen. In de eerste cursus (de basis cursus) leren we je 50 massage technieken over het hele lichaam. Dit doen we in 2 hele dagen of 5 avonden. Na het volgen van deze basis cursus ben je in staat om een echt heerlijke massage te geven. Maar mocht nog meer willen leren, meer technieken, dan kan dat daarna via een vervolg cursus. In deze vervolg cursus leer je nog eens 50 technieken over het hele lichaam. Daarmee kan je iedere massage net ietsje anders maken. Heb je gewoon meer technieken tot je beschikking.

De tweede is via de massage opleiding. In 19 dagen, verdeeld over 10 tot 12 maanden gaan we je opleiden tot gediplomeerd ontspanningsmasseur. Je leert naast de olie technieken ook veel over andere vormen van massage, bijvoorbeeld tok-sen, bamboe, hot-stone, meridiaan, face-lift, trigger-points, etc. En we gaan dieper in op de anatomie, maar ook het opzetten van een eigen praktijk en wat daar bij komt kijken. Denk dan aan Kamer van Koophandel, belastingdienst, maar ook marketing en prijsbepaling. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen en als je daar voor slaagt ontvang je een diploma. Met dat diploma kan je bijvoorbeeld aan de slag in een wellness centrum, of je kan een eigen praktijk starten. Deze opleiding start 3 x per jaar. In januari start de zaterdagopleiding, in maart of april start de vrijdagopleiding en na de zomervakantie (zo rond september) start er een zondagopleiding. De opleiding is erg praktisch gericht, zonder veel ingewikkelde termen en het examen bestaat alleen uit een praktijk deel en geen theorie. Het doel van de opleiding is dat je uiteindelijk leert om je eigen massage technieken te ontwikkelen en je eigen, unieke massage te geven.

Na het de opleiding kan je je skill-set verder uitbreiden met een 2e en 3e jaars opleiding. In het 2e jaar leren we je stoel-, bindweefsel-, yoga-, kruidenstempel-, aroma-, klankschaal- massages. In het 3e jaar komen sportmassage technieken en taping aan bod. Je hoeft niet alle jaren te volgen, na het eerste jaar ben je echt al een hele goede masseur/masseuse.

 

Keuze:

De eerste vorm wordt veel gevolgd door mensen die in de privésfeer een leuke en heerlijke massage willen leren geven. De tweede is bedoelt voor mensen die van masseren echt hun vak willen maken of door mensen die graag een compleet pakket aan massages willen leren.

Als kennismaking stellen we voor dat je eerst een workshop bij ons volgt. Dat is een laagdrempelige manier om te kijken of masseren wel wat voor je is en of je onze manier van lesgeven prettig vind. Tijdens de workshop leren we je 8 technieken op de rug. Dat doen we in 1 dagdeel (ochtend, middag of avond). Het verplicht je daarna tot niets, maar je kan zo wel ervaren wat het geven en krijgen van een massage met je doet. En je merkt gelijk hoe leuk en ontspannen het is om bij ons les te krijgen.

Maar je kan natuurlijk ook gratis en geheel vrijblijvend inschrijven op 1 van onze informatie avonden. Ook dan zie je de les ruimte, maak je kennis met het team en kan je al je vragen stellen over de opleiding. Op die informatieavond worden wat demo's gegeven van bamboe en tok-sen en wordt er, als er tijd over is, middels een korte handmassage les duidelijk hoe wij de lessen indelen en geven.