• darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Opleiding tot gediplomeerd ontspannings masseuse/masseur

Je bent toe aan iets heel nieuws. Misschien een carrière-switch. Of je wilt naast je normale werk een massage praktijk starten. Maar het kan ook zijn dat je een nieuwe “skill” wilt leren en massage spreekt jou wel aan.
Je wilt graag op een verantwoorde manier iemand kunnen masseren en echt weten hoe je dat het beste kan doen. Het is iets meer dan zo maar een hobby.
Je wilt de meest complete vorm van masseren leren in een relaxte en ontspannen omgeving.

Je wilt leren masseren.
Je hebt geen zin in droge stof en ingewikkelde theorie.
Je leert het beste vanuit een praktijk situatie.
Je wilt graag je klanten de best mogelijke massage ervaring geven.
Je wilt verder kijken dan alleen wat massage technieken leren.

Je ziet het, jij staat centraal bij ons.

Wij willen graag een goede masseuse/masseur van je maken. Eén die weet wat er te koop is en hoe het werkt. Een masseuse/masseur die sterk in haar/zijn schoenen staat. Een goed gegronde masseuse/masseur worden is niet makkelijk, daar is heel veel oefening voor nodig. Maar wij helpen je gedurende die hele weg die je moet bewandelen om een echt goede masseuse/masseur te worden. Eén waar klanten graag terug komen, één die weet wat de klant nodig heeft en daar perfect op kan inspelen.

Gedurende de opleiding leer je bij ons niet alleen massage technieken, maar je leert ook masseren. Dat lijkt vreemd, maar alleen technieken maken geen goede massage. Je leert het pas door veel te doen. Door veel massages te geven. Door veel verschillende lichamen te masseren. Daar moet je wel in gesteund en begeleid worden. We laten je niet zomaar los, we ondersteunen je gedurende het hele proces. Kortom we doen er alles aan om van jou een echte ontspanningsmasseuse (masseur) te maken.

Het gehele opleidingstraject bestaat uit 3 lesjaren. Maar die hoef je echt niet allemaal te volgen om een goede masseuse/masseur te worden. Na het eerste jaar doe je al examen en krijg je een diploma. Met de kennis van dat eerste jaar kan jij een perfecte massage geven. Maar als je daarna meer wilt leren, meer speciale vormen, meer diepgang, dan is het tweede en derde jaar een goed vervolg daarop.

Het eerste jaar bestaat uit 19 lesdagen, allemaal op vrijdag, zaterdag of zondag en verspreid over 10 maanden. Het tweede les jaar zijn 11 dagen, ook allemaal op vrijdag, zaterdag of zondag. Uiteraard aansluitend op het eerste les jaar. De duur van het tweede les jaar is ongeveer 6 maanden. En tot slot hebben we ook nog het derde les jaar. Dat duurt 7 dagen. Uiteraard ook weer op een vrijdag, zaterdag of zondag. In januari starten we altijd met de zaterdag opleiding, in maart start de vrijdag opleiding en in september start altijd de zondag opleiding.

Uit onze ervaring blijkt dat je veel leert door veel te oefenen op vrienden, familie, toevallige passanten. Maar mensen die zelf ook masseur zijn en eerlijk naar je willen zijn, daar leer je iets meer van dan van mensen die alles lekker vinden. Van je fouten moet je tenslotte leren.
We verwachten van jou dat je veel thuis masseert, minimaal 3 uur per week. Maar we nodigen je ook uit om op een aantal avonden bij ons met alle cursisten te komen oefenen. Geen les, gewoon oefenen en leren.

Je krijgt van ons uiteraard:

 1. Duidelijke handleidingen van alle massagetechnieken en vormen
 2. Gratis gebruik van de les locatie op meerdere avonden voor onderlinge oefen sessies
 3. Persoonlijke ondersteuning, daar waar gewenst en noodzakelijk
 4. Gratis meedoen aan workshops en basis cursussen, maar alleen als er ruimte is
 5. Inbegrepen bij de opleidingsprijs zit 1 examen en 1 herexamen (indien nodig)

Als je je direct wilt inschrijven voor een opleiding, kijk dan onderaan deze pagina voor de links naar de inschrijfformulieren. 

Maar je kan natuurlijk ook eerst kennis komen maken met ons. Dat kan prima op een workshop, of via 1 van de informatie avonden die we regelmatig organiseren. Het verplicht je tot niets, maar zo kan je wel de les locatie zien en kennis maken met het team.

Eerste lesjaar

In het eerste jaar gaan we in op de basis technieken. Je leert er meer dan 100 om mee van start te gaan. We leren je met bamboe massage stokken te werken voor verdieping. We gaan je een heerlijke hot-stone massage leren. We leren je hoe je met energiebanen (sen of meridiaan) kan omgaan, daarvoor krijg je tevens een opleiding in het gebruik van tok-sen. Ook de meridiaan leer is onderdeel van de opleiding. We vertellen en leren je over de westerse manier van masseren, maar ook over de oosterse filosofie en de manier waarop in het oosten tegen massage wordt aangekeken.

We maken een holistisch masseur van je. Niet alleen kijken naar de onderdelen van een lichaam, maar naar de hele mens, zowel fysiek als energetisch.

En dat allemaal zonder jezelf uit het oog te verliezen. We gaan je uitgebreid leren hoe je zonder moe te worden een massage kan geven, hoe je zelf heel veel rust kunt halen uit het geven van een massage. We begeleiden je in je persoonlijke groei en ontwikkeling op massage gebied.

We gaan je leren je eigen stijl van masseren te creëren. Het is leuk om precies te doen wat we je leren (technieken), maar het is veel leuker en veel beter om zelf technieken te ontwikkelen en je zo te onderscheiden van de andere masseurs. De massage moet van jou worden. Het moet geen aangeleerd kunstje zijn, daar zijn er al genoeg van.

Wat gaan we je allemaal leren in het eerste jaar:

 • Meer dan 100 olie technieken
 • Bamboe massage
 • Hot-stone massage
 • Meridiaan massage
 • Tok-sen massage
 • Facelift massage
 • Triggerpoints, de do's en dont's
 • Dynamisch masseren
 • Anatomie, de belangrijkste systemen
 • Praktijk starten, hoe zet je een praktijk op en wat zijn de valkuilen, belastingdienst en KvK
 • Marketing en reclame

Het maximaal aantal deelnemers is 12, zo houden we het overzichtelijk en krijgt iedereen voldoende aandacht. De opleiding gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

 • Vereiste vooropleiding / kennis: geen
 • Niveau van de massage opleiding: MBO-niveau
 • Aantal docentcontacturen: 133 uur
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Prijs: 1645 euro (betaling in termijnen zonder extra kosten mogelijk)

Als je je direct wilt inschrijven voor het eerste jaar, dan ontvangen wij graag van jou een ingevulde onderwijsovereenkomst. Klik op onderstaande link voor het downloaden van die onderwijsovereenkomst.

 

Onderwijsovereenkomst 23A - zaterdag opleiding

Onderwijsovereenkomst 23G - vrijdag opleiding

 

 

 

 

Tweede lesjaar

In het tweede jaar gaan we dieper in op diverse massagetechnieken. We gaan je leren met etherische oliën te werken. We leren je kruidenstempel massage te geven. Maar ook stoelmassage,  bindweefsel massage, klankschaal massage en de yogamassage technieken zijn onderdeel van het tweede leerjaar.

Je kan de opleiding afsluiten met een examen na het eerste leerjaar, het tweede jaar is niet verplicht.

Het tweede leerjaar bestaat uit 11 lesdagen en de kosten daarvoor bedragen 925,00 euro. Ook hier is betaling in termijnen mogelijk.

 • Vereiste vooropleiding / kennis: basis opleiding (hoeft niet bij ons te zijn, mag ook andere ontspanningsmassage opleiding zijn)
 • Niveau van de massage opleiding: MBO-niveau
 • Aantal docentcontacturen: 81 uur
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Prijs: 925 euro

Derde lesjaar

Het derde les jaar bestaat uit anatomie, sportmassage technieken en taping. Dit leerjaar bestaat uit 7 lesdagen en de kosten daarvoor bedragen 590,00 euro. Ook hier is betaling in termijnen mogelijk.

 • Vereiste vooropleiding / kennis: basis opleiding (hoeft niet bij ons te zijn, mag ook andere ontspanningsmassage opleiding zijn)
 • Niveau van de massage opleiding: MBO-niveau
 • Aantal docentcontacturen: 49 uur
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Prijs: 590 euro

Beschikbare plaatsen voor informatie avond of opleiding

Datum LesData Dag Tijd Inschrijven Aantal vrije plaatsen
Opleiding 22G (basis), start op 18/03/2022 (1e jaar) 22G vr 10:00 - 17:00   nvt
Opleiding 22D (vervolg), start op 04/09/2022 (2e jaar) 22D zo 10:00 - 17:00   nvt
Opleiding 22B (basis), start op 11/09/2022 (1e jaar) 22B zo 10:00 - 17:00   nvt
Opleiding 23A (basis), start op 14/01/2023 (1e jaar) 23A za 10:00 - 17:00   nvt
Opleiding 23F (sport), start op 16/09/2023 (3e jaar) 23F za/zo 10:00 - 17:00 Inschrijven 8
Opleiding 23G (basis), start op 17/03/2023 (1e jaar) 23G vr 10:00 - 17:00 Inschrijven 8
Opleiding 23H (vervolg), start op 03/03/2023 (2e jaar) 23H vr 10:00 - 17:00 Inschrijven 3
Opleiding 23B (basis), start op 03/09/2023 (1e jaar) 23B zo 10:00 - 17:00 Inschrijven 12
Opleiding 23D (vervolg), start op 24/09/2023 (2e jaar) 23D zo 10:00 - 17:00 Inschrijven 12
Informatieavond, 22/02/2023 (woensdagavond)   wo 20:00 - 22:30 Inschrijven 8
Aanvragen 1 op 1 gesprek over opleiding       Aanvragen  

Klik op code in kolom LesData om het les schema te zien

Informatie avonden.

Wil je meer informatie, kom dan naar een informatie bijeenkomst. Deze bijeenkomst is volledig gratis en verplicht je tot niets.

Je kan ook een privé afspraak met 1 van onze trainers maken voor een 1 op 1 gesprek over de opleiding. Ook dat verplicht je tot niets en is kosteloos.

Op deze bijeenkomst leggen we uitgebreid uit wat we gaan doen en hoe wel les geven. Je krijgt voorbeelden van bamboe en tok-sen te zien. En als er tijd is ga je zelf aan de slag met een korte les over handen massage,, zodat je zelf kan ervaren hoe onze lessen in elkaar steken. En uiteraard worden al je vragen beantwoord.

 

Oefen avonden.

Speciaal voor de cursisten van de diverse opleidingen organiseren wij maandelijks een oefenavond. Die avonden zijn geheel gratis, maar er zijn maar 12 plekken per oefenavond beschikbaar, dus inschrijven is noodzakelijk.

Op die avond is er een trainer aanwezig die, indien gewenst, uitleg geeft over de diverse massage technieken. Verder is het de bedoeling dat je samen met een mede cursist een massage gaat uitwisselen. Dat hoeft geen cursist uit je eigen opleiding te zijn, dat mag zelfs een cursist uit een andere jaargang zijn. Het prettige van oefenen met een mede cursist is dat je gerichte tips krijgt van iemand die ook weet hoe een massage zou moeten voelen en die veel beter in staat is om die kleine foutjes of missertjes uit je routine te halen. Je mag ook oefenen op de trainer als daar tijd en ruimte voor is, alleen die trainer geeft geen massage terug. Van je mede cursist mag je dat uiteraard wel verwachten 😊

De avonden starten zo rond half 8 en rond 11 uur gaan we afsluiten. Maar je mag natuurlijk ook eerder weg als dat zo uitkomt.

Klik HIER voor de beschikbare oefenavonden en aantal vrije plaatsen.