• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wij praten veel over massage en regelmatig krijgen wij te horen, massage? niks voor mij!

Over het algemeen komt dat omdat de mensen die wij spreken niet precies weten wat ze van een massage cursus mogen verwachten en hoe het er aan toe gaat. Een veel gehoorde opmerking is “ja dag, ik ga me toch niet uitkleden bij al die mensen”. Heel begrijpelijk, maar volledig onwaar. Wij hebben zorgvuldigheid hoog in het vaandel staan. We zien er op toe dat niemand ongewenst over zijn/haar grenzen gaat. En er staat bij ons niemand, maar dan ook niemand zich uit te kleden ten overstaan van andere. Uiteraard geven we massage les met olie en dat moet op “de huid” gegeven worden. Dus je zult wat kleding stukken moeten uitdoen. Maar dat doe je terwijl niemand toekijkt en je gaat vervolgens op de massagetafel liggen en dan wordt er ook direct een doek over je heen gelegd. Allemaal terwijl niemand staat te kijken hoe jij dat doet. En voor de dames, als je je BH niet wilt uittrekken, dan hoeft dat echt niet. Als je rug gemasseerd wordt, dan wil de masseur wel graag je BH-bandje losmaken, maar hij/zij maakt hem na afloop ook weer vast.

Een ander argument om niet aan een massagecursus te gaan beginnen zijn de kosten. Men denkt dat je gelijk een massagetafel en allerlei spullen moet aanschaffen. En de cursus kost ook een vermogen. We zeggen niet dat de cursussen gratis zijn, maar € 31 voor een workshop is niet veel. En na afloop weet je echt veel meer over massage. Een leuke manier om kennis te maken en te beoordelen of het wat voor je is. Een massage tafel hoef je ook niet gelijk aan te schaffen. Overigens, ze zijn al te koop vanaf 100 euro. Wel is het handig om wat olie aan te schaffen, maar daar zijn de kosten ook van te verwaarlozen, bij de diverse natuurshops kan je vaak een flesje amandel olie kopen voor nog geen 10 euro.

En dan de belangrijkste reden om het niet te doen. “Er wil niemand met me mee en ik durf eigenlijk niet alleen”. Ook heel begrijpelijk. Maar als je echt iets nieuws en geweldigs wilt leren, dan mag dat geen belemmering zijn. Wij vinden het in ieder geval niet vreemd als iemand alleen komt. Ervaring leert ons dat het heel snel heel gezellig is in de groep. Onze groepen zijn nooit groter dan 12 deelnemers en dat is goed te overzien. En je hoeft je echt geen zorgen te maken dat er niemand is om mee te werken, daar zorgen wij voor. Bij een oneven aantal deelnemers doet onze assistent(e) gewoon mee.

 

Kortom, zet al je bezwaren opzij en meld je aan voor een workshop. Je bent van harte welkom en samen maken we er een mooie, leerzame en leuke tijd van.

En je doet een “kennis en vaardigheid” op die je de rest van je leven niet meer kwijt raakt. Je (toekomstige) partner zal je er eeuwig dankbaar voor zijn :-)