• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Meditatie cursus

Iedere maand organiseren wij op 2 maandag avonden een meditatiecursus voor zowel beginners als gevorderden.


Tijdens deze cursus neemt Ivonne je mee in de bijzondere wereld van meditatie. Ze leert je een aantal technieken die je heel goed thuis kan toepassen en uitvoeren.

Ze leert je hoe je rust kunt vinden in deze hectische tijd. Even een moment voor jezelf.

Wat is meditatie?

Meditatie is vermoedelijk zo oud als de mens zelf en wordt overal ter wereld op diverse manieren beoefend. Meditatie is een vorm van gedachtentraining die je leert bewuster het nu te ervaren: je denken, zintuiglijke indrukken, je fysieke gevoelens en emoties. Contact met je ware zelf.

Meditatievormen

Er zijn vele vormen van meditatie, met even zoveel verschillende technieken en verbonden rituelen. Kort gezegd zijn ze er allemaal op gericht om een bepaald gevoel of geestestoestand op te wekken en te trainen: dit kan concentratie zijn, liefde, of compassie. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels bewezen dat meditatie talloze positieve effecten heeft op het lichaam, de geest en je gemoedstoestand.

Leren mediteren begint bij de basistechnieken.  In de cursus worden meditatieoefeningen toegepast die het mediteren makkelijk en toegankelijk maken voor iedereen. De focus ligt niet alleen op de ademhaling. Naast het tot rust brengen van de ademhaling worden met behulp van een geleide meditatie of stilte meditatie visualisaties en positieve affirmaties gebracht, waarmee de gedachtegang tot rust kan worden gebracht. De stress verlaat zo het lichaam en hiervoor in de plaats komt lichamelijke en geestelijke ontspanning. Je wordt dus stress bestendiger, gezonder en gelukkiger.

Ivonne neemt je iedere keer mee in een andere meditatievorm. Ze laat je ervaren wat het met je doet en uiteraard wordt je door haar daarin begeleidt. 

Je kunt iedere les instromen in deze cursus. Je hoeft dus niet vanaf dag 1 mee te doen. Er is echter maar plek voor een beperkt aantal cursisten, dus wacht niet te lang met je aanmelden.

De kosten bedragen 17,50 euro per les. Een 6 lessenkaart kost 95,00 euro.

De nieuwe sessie (6 lessen) zijn op: 11 en 25 januari, 8 en 22 februari, 8 en 22 maart. Lestijden zijn van 20:15 t/m 21:45 uur.

Inschrijven kan via het formulier hieronder.

Max aantal deelnemers is 12. De lessen gaan door bij minimaal 4 deelnemers.

 

 

Na verzenden van het formulier ontvang je van de site een bevestiging. Zodra wij je inschrijving in ons systeem verwerkt hebben, ontvang je via de e-mail van ons een definitieve bevestiging van inschrijving. Het kan echter tot 2 werkdagen duren voordat we je inschrijving verwerkt hebben. Hou ook je spam box even in de gaten.