• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Tok-Sen dankt zijn naam aan 2 dingen. 1 Tok, dat is het geluid dat de hamer maakt als hij op de beitel komt. 2 de Sen, dat zijn de meridianen of sen-lijnen in je lichaam. De chinezen noemen het Chi, wij noemen het energielijnen.

Inderdaad deze massage wordt uitgevoerd met een houten hamer en beitel. 

De massage stamt origineel uit China, maar is via Myanmar overgewaaid naar het noorden van Thailand, daar wordt het nu onderwezen en uitgevoerd. Wij hebben daar ook de opleiding gedaan en zo zijn we in staat om met een klein beetje westerse aanpassing het jou ook te leren.

De massage heeft tot doel om je energie systeem te resetten of een boost te geven. De massage zelf is niet heel erg ontspannen en rustig, maar het resultaat van de massage is wel heel bijzonder. Je voelt je dagen lang veel beter, je energetisch systeem is als het ware even rechtgetrokken, even weer 'in-sync' gebracht. De massage doet uiteraard geen pijn, maar ff lekker wegdromen is er vaak niet bij.

In deze specialisatie leren we je waar je op moet letten, welke technieken je het beste kan gebruiken en in welke volgorde, zeker dat laatste is van groot belang. Een ander groot voordeel van deze massagevorm is dat je heel makkelijk de spieren kan laten ontspannen. Als er ergens knopen of stijve spieren zitten, dan is dat met een tok-sen massage goed te behandelen.

 

Kort TokSen Filmpje